De activiteiten van de NOB Vinzwemcommissie zijn te volgen op www.vinzwemmen.nl.
Hieronder het "Reglement Vinzwemmen" en het "Beleidsplan Vinzwemmen".Wijzigingen zijn te verwachten op het gebied van zwemkleding-regels.
Nadere info volgt en zal van belang zijn voor de wedstrijdzwemmers.
Definitieve regels zijn in het NOB Vinzwemreglement 2012 opgenomen.
Vanaf 2013 wordt vanuit de CMAS opnieuw een wijziging van zwemkleding-regels verwacht, zie CMAS 2012/13.

Vanaf de Open Nederlandse Kampioenschappen, 23 juni 2012 zal het volgende gelden:
Zwemkleding moet voldoen aan de eisen zoals gedefinieerd in de verklaring (pdf, Engels) gepubliceerd door de CMAS in 2011.

Hiernaast de afbeeldingen van de door CMAS toegestane zwemkleding. 
In het kort komt het erop neer dat de "klassieke" zwemkleding is toegestaan. Zwembroek zonder pijpjes voor de heren en voor de dames een één- of tweedelig badpak, ook zonder pijpjes (linker figuur).
Midden- en rechter figuur toont de wedstrijdpakken, met korte of lange pijpen, alléén de door CMAS gehologeerde "suits" (met CMAS-logo). De toegestane zwemkleding mag geen effect hebben op het natuurlijke drijfvermogen. 
Badmutsen (ook dubbel) zijn natuurlijk gewoon toegestaan.

NOB reglement Vinzwemmen

Het NOB binnenwater reglement vinzwemmen en afstandduiken met en zonder perslucht is gebaseerd op het CMAS reglement 2010. De NOB vinzwemcommissie heeft, in samenwerking met de Nederlandse vinzwemverenigingen, aangesloten bij de NOB, dit reglement opgesteld.
Vanaf januari 2015 is een vernieuwde versie van toepassing:

Bekijk het reglement (pdf)Beleidsplan Vinzwemmen

Het beleidsplan vinzwemmen geeft de elementen die nodig zijn om het vinzwemmen te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige loot aan de NOB-activiteitenboom. Het vinzwemmen is laagdrempelig, er is een consistente groep vinzwemmers en een zeer grote doelgroep met potentiële nieuwe beoefenaars.

Bekijk het beleidsplan (pdf)